top of page

Οδηγίες προστασίας των κοσμημάτων σας!

Γνωρίζετε πως ακόμα και τα μπιζού κοσμήματα θέλουν προσοχή και φροντίδα για να τα έχετε για πάντα καινούργια και λαμπερά: Η Arte Kobe σας παροτρύνει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα θα τα διατηρησετε αναλλοίωτα για πολλά χρόνια!


  • Ο καθαρισμός με απλό σαπούνι δεν ενδείκνυται σε μπιζού κοσμήματα με δέρμα, μεταξωτά κορδόνια και άλλα υλικό πέρα από το καθαρό ασήμι. Το νερό θα επιδράσει αρνητικά στα κοσμήματα σας, όταν αυτά δεν αποτελούνται μόνο από μέταλλο, αλλά είναι συνδυασμός υλικών. Για να καθαρίσουν λοιπόν και να γυαλίσουν τα επίχρυσα ή επάργυρα κοσμήματα σας, τα οποία αποτελούνται από μέταλλο, περάστε τα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε ένα διάλυμα που θα φτιάξετε με 3 κουταλιές ξύδι και 1/2 λίτρο νερό. Μετά αφήστε τα να στεγνώσουν και γυαλίστε τα με ένα μαλακό βαμβακερό πανί. Επίσης μπορείτε να τα τρίψετε με μια μαλακή οδοντόβουρτσα ώστε να μην τα γρατζουνίσετε, αφού πρώτα απλώσετε μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Αφού τα τρίψετε με μικρές, κυκλικές κινήσεις, ξεπλύνετε προσεχτικά με χλιαρό νερό για να φροντίσετε να απομακρύνετε και το τελευταίο υπόλειμμα οδοντόκρεμας. Για τα κολιέ σας ή τα βραχιόλια σας, τα οποία λόγω τον κορδονιών που έχουν δεν επιδέχονται νερό, προτιμήστε τα ειδικά πανάκια καθαρισμού ή τα καθαριστικά κοσμημάτων ή για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα δύο μαζί


  • Αν έχετε ασημένια κοσμήματα τα οποία δεν προλάβατε να σώσετε και έχουν ήδη μαυρίσει, δοκιμάστε να τα αφήσετε για αρκετή ώρα σε ένα μπολ με νερό και μαγειρική σόδα, το οποίο έχετε “ντύσει” εσωτερικά με αλουμινόχαρτο. Όταν δείτε πως επανέρχονται στο χρώμα τους, σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

  • Προστατέψτε τα κοσμήματά σας από απορρυπαντικά, αρώματα, καλλυντικά, λακ και βαφές μαλλιών.

Δεν πρέπει να ψεκάζετε το άρωμα σας πάνω σε αυτά . Πρώτα ψεκάζετε το άρωμα σας το αφήνετε λίγα λεπτά να εξατμιστεί και μετά φοράτε τα μπιζού σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά μπορείτε να το διατηρήσετε έτσι, ακόμη κι αν δεν είναι επιμεταλλωμένο.

  • Η φύλαξη των κοσμημάτων σας θα πρέπει να είναι σε κλειστή συσκευασία και ξεχωριστά το ένα κόσμημα με το άλλο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνετε τόσο την διατήρηση του μετάλλου όσο και την αποφυγή της τριβής των πετρών και τον όποιο κίνδυνο γρατζουνιάς ή σπασίματος.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • Black Instagram Icon
  • Pinterest Basic Black
bottom of page